Wysłany: Pon Maj 01, 2023 7:51 am Temat postu: Jak ozdobić okno
Cześć, proszę pomóżcie!
To co jest na zdjęciu wygląda słabo - wiem.
Mam spory salon i próbuję go jakoś zagospodarować. Naczytałam się już o dobieraniu farb itp., ale dalej nie mogę się zdecydować w jaką kolorystykę pójść. Irytuje mnie ta żółć na ścianach. Myślałam o szarościach i morskiej zieleni (lub coś w tym stylu, bo w kolory to mocna nie jestem).
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co tu można fajnie pozmieniać żeby zaczęło to wyglądać lepiej?
Według mnie kolor ścian jest fajny oprócz oczywiście żółtego, proponowałabym przemalować ją na biało i już będzie nowocześniej. Następna kwestia firanki, jeśli już Pani chce koniecznie to przydałyby się szersze karnisze ( np tutaj https://sklep.voppi.eu/kategoria/karnisze/ ) aby pomieściły firanki i zasłony. Firanki dobrze wygladaja jak są długie do parkietu i do tego dobrze wyglądałyby zasłony w kolorze bocznych ścian. Ten ołtarzyk w prawym rogu usunęłabym całkowicie a w tym miejscu pięknie wyglądałby duży kwiat w donicy. Fajnie byłoby wymienić ta szafkę pod telewizor ale domyślam się, że to nie takie łatwe ale jeśli kiedyś zdecydowałaby się Pani to widzę tam coś w kolorze parkietu albo karmelowym. Parkiet piękny _________________